14.3.08

blue in the broad light of day

La Judy Syfers va a escriure al 1971 un clàssic del feminisme de la second wave. Va apareixer a la revista Ms. i és un gran acudit. És la carta oberta d'una dona que decideix que tenir muller facilita tant la vida que... què coi! que ella també en vol una! "My God, who wouldn't want a wife?" (full text). El que no està tan clar per les feministes marginadores de la second wave és que un husband sigui tan desitjable.

Avui ja no hi pensem en això. Parlem de parelles que funcionen i marits 'que col.laboren a casa'. Fa de mal dir però jo no m'ho acabo de creure. Trobo que ha passat tan poc temps que a alguns no els hem donat prou dies per patir una 'masculine identity crises'. Els senyors del Mediterrani, els nostres marits, no han après res... segueixen lligats a les quatre normes de la masculinitat. O potser no?




(Il.lustració 'I'm not the husband. I'm the father.')


Las cuatro reglas de la masculinidad

"El machismo es una consecuencia psicológica de esta sensación. Un psicólogo acuñó las cuatro reglas de la masculinidad que tienen que ser suscritas por los hombres todo el tiempo. La primera y más importante es: Nada de mariconadas. No se puede hacer nada que remotamente sugiera la feminidad. La masculinidad es el repudio de lo femenino. Todo lo demás no es más que una elaboración de esa primera regla. La segunda regla: Sé importante. Medimos tu masculinidad por el tamaño de tu chequera, poder, estatus. La tercera regla: Sé duro como un roble. Lo que define a un hombre es ser confiable en momentos de crisis, parecer un objeto inanimado, una roca, un árbol, algo completamente estable que jamás demuestre sus sentimientos. La cuarta regla: Chíngatelos. Ten siempre un aura de atrevimiento, agresión, toma riesgos, vive al borde del abismo." (full text)


El fet és que com diria el J... bé,

'bride and bridle are too close in a man's mind'


Jo hi afegiria que, de vegades, 'bride and bridle are too close in a woman's mind'. Avui em demano, podem ser brides i no dur una bridle?