12.3.08

to the jilted



DEDICATION
WITH MANY "COMPUNCTIOUS VISITINGS",
FOR THE PANGS INFLICTED,
AND TEARS OF REPENTANCE OVER THE GRAVES OF THE
BROKEN-HEARTED,
I RESPECTFULLY DEDICATE THE FOLLOWING PENITENTIAL
"CONFESSIONS OF A FLIRT",
TO THE JILTED.


Així comença "Confessions of a flirt" de la senyora d'Edward Leigh. Un text ignònim.
Forma part d'un arxiu virtual de ficció i no ficció escrita per dones al segle XIX i XX. Normalment autores inèdites o que escrivien sota pseudònim. Com la majoria de la ficció que trobem a l'arxiu de la Society for the Study of American Writers éx un text valuós i curiós de llegir.
"Ja que no podien ser bons, com a mínim, els relats ens distreuen. La majoria eren senyores de casa bona que escrivien per desfer-se de les hores mortes", diu l'article que li va dedicar l'Atlantic Monthly fa cinc anys. Bé, doncs cal que digui que no hi estic d'acord. Aquests textos són tan subversius com qualsevol dels contes de la Kate Chopin, igual de complexos i reprimits que els millos relats de la Katherine Mansfield.
Aquest en concret està vestit de novel.la romàntica, de passió desenfrenada com la que llegeix la dona del Leonard Blast a Howards End... paperback de la més baixa condició... però sota... ah! sota! sota hi ha un món! hi ha la por i el pànic de la Charlotte Perkins-Gilman, la espera angoixant de la Bob Fernt i l'erotisme de la H.D.