15.8.08

dinera

Als EEUU tot se pot comprar per catàleg. I quan dic tot, vull dir tot: cucs de pescar, calces, xarop per la tos o bitllets de bus. Fins i tot les taules Lack de l'IKEA s'encarreguen per email.

Aquí cal avisar-vos que jo sóc fan de l'IKEA en plan bèstia: de les que agafa el metro per anar a Montigalà i se sap los noms de tots els models de coberts. O sigui que per mi no hi ha ni punt de comparació, però... guaita, fins i tot jo sóc capaç de veure les avantatges de demanar suec a distància. En particular de l'efecte que pot tenir en les familes desestructurades i les parelles avorrides que decideixen passar el dissabte en un embús a la B20 per a aconseguir un joc de funda nòrdica i un set de fiambreres a 3,99 euros (cost total).




Amb alguns amics tenim aquesta teoria de que si una parella aguanta una visita al GranVIa-L'Hospitalet sense arribar a les mans és per que

1) s'acaben de casar i encara s'estimen
2) tenen un affair i se senten culpables

Només aquests dos escenaris justifiquen la calma i l'auto-control necessaris per no fotre't a cridar al teu 'significant other' quan no tenen el color de la cadira Hemnes que has triat després de vint minuts de dubte i deliberació o quan al passadís E estant 23 només hi ha un dels 'bultos' dels dos que formen el joc de tauletes de nit Trofast.

Que n'hem vist d'escenes de matrimonio a les cues per pagar! I de crits i retrets entre les tovalloles de la secció de bany... no te les acabes! Quants 'Pepe, no te aguanto más'! Gèlids comentaris del tipus 'Agafa el que vulguis, a mi se me'n refot' o 'Ta mare, si vol la paella que se la vingui a buscar ella'.

De fet, es una sort que els jubilats de Reus no tinguin mitjans per arribar a Badalona per que, si no l'estacio de tren estaria buida i els sofas de l'exposició plens de maños observant les trifulques sentimentals dels que necessiten una funda nova pel Ektorp.

Bé, sigui com sigui, i tot que aprecio les virtuts de la compra a distància, per mi anar a l'IKEA segueix sent una activitat de pur oci i quality time... i com que no tinc parella, segueix sent una de les activitats que més disfruto. O sigui que dissabte, quan estigui comprant lo cobrellit que em protegirà del fred extrem de les nits d'estiu a Seattle ni hi pensaré en el catàleg de venda per telèfon que tinc a casa.

Tindran rollitos nórdicos a la cafeteria? Mmmmhh...